24 augustus 2019 | Moment4Her dag

Om 10.00 uur ontvingen wij met alle vrijwilligers de 4 genodigden voor de 4e Moment4Her dag op de Bruningweg.

Na een kopje koffie of thee en een korte kennismaking kon de dag beginnen met een creatieve bezigheid met Diana. Diana verzorgd al jaren voor onze stichting de armbanden en de engeltjes en bij vele “Moments” laat zij haar creatieve handjes wapperen om anderen kennis te laten maken met haar creaties. Dit maal maakte de dames leuke armbanden van paracord.
Het was mooi om te zien dat iedere dame een armband maakte voor een ander dierbaar persoon.

Rond het middag uur kwam Maartje van Hier & Nu Comfortfood met de lunch. De tafel stond in no time vol met sandwiches, salade met tomaatjes, verse sappen, melk etc. Te veel om op te noemen. Dit was dan ook één van de weinige momenten dat het iets stiller was, want de dames hadden hun mond vol.

Na de lunch werden de gasten door Jammy van Taxi Exact opgehaald om naar Velp te brengen, want daar stond ons ‘Beauty Team’ de dames bij Beauty Art op te wachten. Dit jaar bestond ons team uit Nathalie, Eline en Jeannette. Onze Debby moest het af laten weten want zij was de trotse oma geworden van haar eerste kleinkind.

De genodigden kregen de hele middag door diverse behandelingen waaronder, manicure, gellak, visagie, wimper extentions en ook de inwendige mens werd natuurlijk niet vergeten.

Aan het eind van de middag bracht de taxi de dames, met een volle goody bag en een bos bloemen van Jaco, weer terug bij Hair4Her. De tafel was gezellig gedekt voor een uitgebreide High Tea. Op de tafel pronkte de taart van Annelies naast al het andere vele lekkers.

De middag werd afgesloten met een leuke verwen producten van Rituals, en een omslag doek waar menig uurtjes liefde in is gestoken door Jolanda en Ineke.

Wij kijken terug op een overweldigende bijzondere dag en volgend jaar is er weer een Moment4Her dag!

 

3 gedachten aan “24 augustus 2019 | Moment4Her dag”

 1. Wat heb je er een geweldig ontroerend stuk over geschreven! Wauw, Mine! Wat ben je een fantastisch, mooi mens! Ik kreeg er gewoon kippenvel van!

  Ik ben ook een van de vier gelukkigen die was uitgeloot voor deze bijzondere overweldigende dag. Dank je wel Esther,dank je wel vrijwilligers en dank je wel 3 mooie vrouwen ( Martha, Mine en Ina) die samen met mij deze dag hebben beleefd en alle bijzondere verhalen hebben gedeeld!!

 2. Op 24 augustus, was ik een van de gelukkigen bij een verwen-dag van Hair4Her. Ik moet er nog van bijkomen, vind het ongelooflijk hoezeer we verwend zijn. Ben ik zwaar onder de indruk van de passie, inzet en daadkracht waarmee alles, voor ons vrouwen, is georganiseerd.
  Verwend zijn we zeker 😊 wat heerlijk om op deze manier zorg en aandacht te krijgen. Bij binnenkomst wacht ons een zorgvuldig gedekte tafel met mooi servies vol met lekkers, waar ik natuurlijk teveel van eet. Diana leidt ons door een workshop armbandjes vlechten. Met veel geduld en nog maar eens een keer uitleggen, brengt ze ons de kunst van armbandjes vlechten bij. Na wat gehannes krijg ik het onder de knie en ben ik best blij met het resultaat. Na de workshop wordt er door twee vrouwen van Hier & Nu Comfortfood een uitgebreide lunch gebracht. Heerlijke sandwiches, vers sap, zelfgemaakte worstenbroodjes en een heerlijke salade met daarin zelfs gegrilde nectarines?! Een salade lijkt niet zo speciaal, maar gegrilde nectarines? Heerlijk!
  Daar neem ik thuis de tijd niet voor. Thuis heb ik andere dingen aan mijn hoofd, hier wordt ik verwend, hier smaakt het toch even anders dan thuis. Thuis doe ik alles zelf, hier kijkt Esther me lachend aan als ik, macht der gewoonte, de tafel wil helpen afruimen. ‘Nee joh?! Het is jouw verwen-dag weet je nog? Afruimen doen wij straks wel.’
  Oh ja? Het is mijn verwen-dag … Verwend worden … Het is me bijna wereldvreemd? In mijn wereld ben ik single en alleenstaande moeder van een dochter van amper 19 voor wie mijn wereld zeer beangstigend en wereldvreemd is. Zit ik midden in het behandeltraject omdat er een paar maanden geleden borstkanker bij me is geconstateerd. Toen ik het hoorde stond mijn wereld stil … even later stond mijn wereld op z’n kop, niet lang daarna stond mijn wereld in het teken van chemo. Staat mijn wereld nu in het teken van herstellen zodat ik straks geopereerd kan worden. Dan staat mijn wereld weer in het teken van herstellen van de operatie zodat daarna de bestralingen kan beginnen. Weet ik dat mijn wereld er straks weer anders uit gaat zien, een wereld waarvan ik niet weet hoe het voor me gaat zijn, een wereld waar ik soms bang voor ben. Mijn wereld lijkt in niets op ‘verwennen’ …
  Maar vandaag wel 😊 vandaag worden we, wordt ik verwend! Onderwijl horen we elkaars verhaal, hebben we aan een blik in de ogen of half woord genoeg. Genoeg hebben aan een half woord betekend niet dat we het daarbij laten. Er wordt wat af gekletst, tussendoor wordt er gelachen, vallen er ook stiltes, ontstaat er band want we delen onze werelden.
  Het verwennen houdt niet op want na de heerlijke lunch worden we in een taxi gezet van Taxi Exact op weg naar onbekende bestemming. Ook in de taxi praten we ongecensureerd over onze avonturen in relatie tot kanker, chemo, operaties en bestralingen, waarbij ik me afvraag hoe dat voor onze stilzwijgende taxichauffeur zal zijn. Al snel besluit ik, want druk pratende vrouwen zijn sowieso toch niet te stoppen, dat hij het wel aankan. Sus ik me met de gedachte dat dit zijn beroep is. Tenslotte rijdt hij iedere dag mensen van allerlei pluimage in allerlei omstandigheden.
  Ineens, tijd vliegt als je je vermaakt, stoppen in het zonnige Velp bij de Beauty Art Academy, dat beloofd veel goeds! Opgewonden stappen we uit en worden we liefdevol begroet door drie mooie vrouwen met een nog mooiere glimlach. Binnen zijn er verfrissingen en lekkers, worden we in de watten gelegd met liefde en vakmanschap. Of beter gezegd: vakvrouwschap! ‘We kunnen jullie niet beter maken, wel kunnen we jullie beter laten voelen.’ En dat doen ze! Met prachtige nagels, wimpers en visagie verlaten we dik twee uur later, met zelfs een goody-bag en bos bloemen van Jaco toe, weer de salon. Dezelfde taxichauffeur haalt ons weer op, dappere man! Natuurlijk moet hij eerst nog op ons wachten want er moet nog uitvoering afscheid worden genomen, omhelst, een traantje weggepinkt.
  Stalend zitten we dan toch eindelijk in de taxi. Het klopt, we voelen ons allemaal een stuk beter. En ook als is het aangeplakt en/of aangebracht? In de auto zitten vier mooie en vrouwelijke vrouwen …
  Kanker en chemo, het behandeltraject als geheel laat diepe sporen achter. Je vrouwelijkheid is soms ver te zoeken, heel ver. Kaal hoofd, geen wimpers of wenkbrauwen meer, teen- en vingernagels die er ‘gewoon’ afvallen? En dan zwijg ik nog over wat er allemaal IN je lichaam aan tol wordt gevraagd als chemo door je aderen stroomt. In- of uitwendig? Het voelt alsof je in stukken uit elkaar valt, je hebt er geen invloed op, het is niet te keren namelijk, enkel te verdragen …
  Jazeker we doen en verdragen het allemaal voor een hoger doel. We willen overleven, genezen en leven! Niettemin ervaar ik het verval van mijn uiterlijke vorm regelmatig als zwaar. De uiterlijke vorm van mijn identiteit is, net als mijn innerlijke identiteit, niet meer hoe het was vóór de diagnose en chemo. Op het inwendig deel hebben de geweldige dames van Beauty Art Academy geen invloed, wél op het uitwendige deel. En dat doen ze! Met liefde, zorg en aandacht, geven ze ons, daar waar ze kunnen onze vrouwelijkheid terug!
  Terug bij Hair4Her staat er wederom een prachtig gedekte tafel waarop een nog prachtigere taart van Annelies staat te pronken. Esther ontkurkt champagne en we heffen het glas, natuurlijk doen we dat! We toasten en proosten op de dag, op ons, op Esther én de vrouwen die zich vandaag voor ons hebben ingezet. Wat een kanjers?! Wat een dag?!
  In mijn lijf voel ik echter dat mijn energieniveau rap daalt, het zit erop voor mij. Ook nu blijkt Esther nog weer een verassing te hebben. We worden voorzien van een prachtige omslagdoek, alweer iets wat andere vrouwen (Jolanda en Ineke) voor ons hebben gedaan, plus nog een Rituals geschenk set. Het kan niet op. In mijn lijf helaas wel, niet alleen ik, ook de andere vrouwen hebben zichtbaar de pijp leeg. Tijd om afscheid de nemen … Behoorlijk vermoeid maar op een ander vlak ontzettend opgeladen keer ik huiswaarts.
  Kan ik die avond niet veel meer dan voelen wat ik ontvangen heb aan alles wat niet zichtbaar is. Kijk ik naar wat wel zichtbaar is. De geschenken die ik ook heb ontvangen, staan uitgestald op het dressoir.
  Vandaag, the day after, zie ik hoe mijn mooie gerepareerde nagels, voorzien van blings, over mijn toetsenbord gaan. Voel ik de ontroering over hoe liefdevol en zorgzaam vrouwen voor vrouwen zorgen.
  Het ontroerd me diep hoe vrouwen de schouders zetten onder de bestaanswereld van vrouwen die met borstkanker geconfronteerd zijn. Ze zetten zich in voor ons in met tomeloze energie, zetten hun schouders onder de onze om ons leven een stukje fijner, mooier en draaglijker te maken. Ik wordt er stil van …
  Dank je wel ALLEMAAL!
  En last but not least? Dank je wel Esther voor je liefde en tomeloze inzet deze dagen mogelijk te maken.
  Nijmegen 25 augustus 2019
  Mine van Wychen

  1. Wat heb je er een geweldig ontroerend stuk over geschreven! Wauw, Mine! Wat ben je een fantastisch, mooi mens! Ik kreeg er gewoon kippenvel van!

   Ik ben ook een van de vier gelukkigen die was uitgeloot voor deze bijzondere overweldigende dag. Dank je wel Esther,dank je wel vrijwilligers en dank je wel 3 mooie vrouwen ( Martha, Mine en Ina) die samen met mij deze dag hebben beleefd en alle bijzondere verhalen hebben gedeeld!!

Reacties zijn gesloten.