Het verhaal van Chantal

Sinds december 2021 (net voor mijn 40e verjaardag) ben ik thuis van werk. Ik ben met Ischias/Herniaklachten uiteindelijk in Maart voor een MRI geweest en hierna is er helaas Borstkanker met uitzaaiingen in de longen, lever, wervelkolom, borstbeen, ribben en bekken vastgesteld incl. ischias. Helaas was ik niet op tijd erbij en hebben we het op een wat nare manier medegedeeld gekregen.
 
Ik heb een agressieve Her2 positieve borstkanker wat gelukkig goed te behandelen is. Er zijn de nodige dingen gebeurd waaronder een nekwervel die tijdens mijn echo naar beneden is “gevallen”. Hiervoor ben ik gelijk bestraald. Verder heb ik door een medische fout bijna mijn hele chemobehandeling (4 van de 6x) een dubbele dosis gekregen van prestuzumap. Gelukkig is dit voor nu zonder complicaties goed afgelopen.
 
Door de combi dextametason en een injectie voor de ischias/bekken pijn kon ik uiteindelijk weer lopen maar heb ik tijdelijk suikerziekte gekregen het was op een gegeven moment erg hoog en wilde niet omlaag. We hebben toen drie dagen in het ziekenhuis gelegen. De suikerziekte is gelukkig weer over omdat mijn lichaam het zelf weer heeft opgepakt.
 
Omdat ik in de overgang ben gebracht en word gehouden is onze kinderwens ineens geen keuze meer en kunnen wij (op dit moment) geen huis kopen. Dit waren twee dingen waar wij inmiddels aan toe waren. Gelukkig hebben we een heel mooi huurhuis en hebben we ons inmiddels deels berust in het feit dat we geen kinderen kunnen krijgen samen.
 
De uitslag van de scan gaf een heel goed resultaat: de uitzaaiingen in mijn long, lever zijn weg. Mijn lymfeklieren zijn genormaliseerd, de tumor in mijn borst is inmiddels veel kleiner en mijn lichaam maakt weer nieuw bot aan op de plekken waar het bot is aangetast. Ik heb bijna geen medicijnen meer nodig en kan weer zonder rolstoel en rollator etc. Ik kan alles weer zelf doen inmiddels dus het is allemaal ergens goed voor. Wij staan er erg positief in en geloven ook dat de nare details van deze rollercoaster ook een voordeel (kunnen) hebben. Net zoals de dubbel dosis die misschien juist geholpen heeft.
 
Ik heb geprobeerd mijn haar te behouden met een koudekap. Omdat mijn haar veel maar dun is is het hierdoor erg gaan klitten en afgebroken en uiteindelijk heb ik het niet goed kunnen houden. Ik ben heel dankbaar voor de oplossing die jullie mij hebben geboden.
Tot nu toe knoopte ik steeds een sjaal en een donut om
mijn hoofd maar dit bleef nooit goed zitten.
 
Nogmaals bedankt voor alles, zo fijn dat jullie er zijn!
 
Groeten,
Chantal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.