Moeder en dochter met een bijzondere missie: ‘We zamelen geld in voor de strijd tegen borstkanker’

Door Anna Jagers 7 mei 2019 IndeBuurtDoetinchem

Helga van Moerkerk (41) en dochter Sam (12) hebben de komende weken een bijzonder doel voor ogen. Deze twee bikkels lopen op 29 juni 2019 vijf kilometer tijdens de Muddy Angel Run. Samen met andere powervrouwen willen zij aandacht vragen voor borstkanker en geld inzamelen voor stichting Hair4Her.

“Het is inmiddels vier jaar geleden dat ik de diagnose borstkanker heb gekregen. Toen ik op een avond ergens in oktober 2015 onder de douche stond, voelde ik een bobbeltje. Ik besloot naar de huisarts te gaan en vanaf dat moment heb ik alles in een roes beleefd. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik weer helemaal gezond ben”, vertelt Helga.

Haarwerk

Door de chemotherapie verloor Helga haar prachtige lange blonde haar. Ze wilde geen pruik omdat de aanschaf enorm duur is, totdat ze een item over haarwerken bij TV Gelderland zag. “Het item ging over Hair4Her, een stichting die gratis haarwerken uitleent aan mensen met kanker. Toen ik zag hoe oprichtster Esther met passie vertelde over haar stichting wist ik het meteen: yes, daar wil ik graag een haarwerk van!”

Bijzondere middag

“Samen met mijn dochter, nicht en zus hebben we een prachtig haarwerk uitgezocht. Het was een hele bijzondere middag die ik samen met de drie belangrijkste vrouwen in mijn leven mocht delen. Omdat Esther van Hair4Her een schat uit duizenden is en zoveel passie heeft voor haar stichting, besloot ik om samen met mijn dochter mee te doen aan de mudrun en geld in te zamelen voor Hair4Her.” Haar dochter Sam stond volledig achter deze beslissing. “Ik heb met eigen ogen gezien wat deze stichting voor mijn moeder betekent en wat het heeft gedaan voor haar. Daarom besloot ik om samen met mijn moeder dit avontuur aan te gaan”, vertelt Sam trots.

Muddy Angel Run

De komende weken staan voor moeder en dochter in het teken van de Muddy Angel Run en de voorbereidingen zijn al in volle gang. Samen laten ze hun creativiteit flink de vrije loop, want om geld in te zamelen verkopen ze hele toffe zelfgemaakte spulletjes. “Sinds kort heb ik een nieuwe naaimachine, daarmee maak ik scrunchies. Je weet wel, van die hippe gekleurde elastiekjes. Daarnaast maak ik ook kaarten en mijn moeder maakt leuke heppiehoutjes met inspirerende teksten. Ik ben trouwens niet alleen druk bezig met knutselen, ik werk ook flink aan mijn conditie. Ik doe zelfs mee aan de door Hair4Her georganiseerde bootcamps. Ik weet zeker dat we samen de Muddy Angel Run uitlopen en veel geld ophalen voor deze mooie stichting”, vertelt Sam.

Wil je deze kanjers een handje helpen? Bekijk alle leuke items op Instagram en stuur vervolgens een mailtje naar dit e-mailadres om zo’n toffe scrunchie, kaart of heppiehoutje te kopen. We wensen deze toppers heel veel succes!