Gratis boek ‘De Gemene Deler’ voor iedere jongvolwassene die de diagnose kanker krijgt

De F|Fort Foundation is in 2019 opgericht door Floor van Liemt (1997-2021).

Eind 2017 kreeg Floor de diagnose uitgezaaide longkanker. Als twintigjarige student ondervond ze dat de kankerzorg in Nederland nog steeds vooral is ingericht op kinderen en op vijftigplussers. Veel van de vragen waar zij als jongvolwassene tegenaan liep – hoe zit het met bijwerkingen van medicatie op mijn leeftijd, moet ik waken voor mijn vruchtbaarheid, kan ik nog wel mijn studie afmaken, hoe vertel ik mijn date dat ik geen idee heb hoe oud ik zal worden? – werden in de spreekkamer niet gehoord, laat staan beantwoord. Ook miste zij steun van leeftijdgenoten. Gewoon weten dat je niet de enige jongere bent met deze ellendige ziekte (of misschien wel belangrijker: weten dat je lotgenoten niet allemaal zielig, depri en duf zijn, wat je geneigd bent te denken, maar dat zij net als jij op de meeste dagen fris en nieuwsgierig zijn, met de wil en de moed iets van dit nieuwe, onbekende leven te maken). Floor heeft daar iets aan willen doen.

“Het is mijn missie het mentale welzijn van jongvolwassenen met kanker te verbeteren”

De F|Fort Foundation geeft jongvolwassenen met kanker (18-35 jaar) een krachtig gezicht en geluid. Met haar kunstprojecten wil zij bijdragen aan bewustwording, aan meer zicht op en kennis van de problemen waar patiënten in deze leeftijdsgroep tegenaan lopen. Verbetering van het mentale welzijn van jongvolwassenen met kanker is het achterliggende doel en ‘kunst voor kracht’ het motto van de foundation. 

De Gemene Deler is het eerste kunstproject van F|Fort. In dit kunstfotografieboek in coffee table formaat vertellen elf jongvolwassenen – allemaal midden in hun behandeling – in ieder zes beelden wat het betekent om op deze leeftijd ziek te zijn. Kijken en lezen in dit boek biedt troost en herkenning voor de doelgroep en helpt iedereen om hen heen om iets meer van de gevoelswereld van jonge kankerpatiënten te begrijpen.

Het is Floors grootste wens dat De Gemene Deler zijn weg vindt naar zoveel mogelijk jongeren met kanker, hun naasten en hun zorgverleners. Daarom schenkt F|Fort iedere jongvolwassene die de diagnose kanker krijgt een exemplaar van het boek en kan iedere zorgverlener gratis een exemplaar voor zijn of haar praktijk aanvragen.

Stuur je mail met verzoek en adresgegevens naar alexa@ffortfoundation.nl of vul het contactformulier op onze website in (www.ffortfoundation.nl).

 

Hoort zegt het voort!