Het verhaal van Annette

Dit is geen pruik, dit is een mens!

In 2014 begon het: ik kon niet meer normaal eten, eten bleef hangen. Ik ging aan deurposten hangen in de hoop dat het eten zou zakken.
Nee dus. Na een tijdje kon ik alleen nog soepjes en gepureerde zooi eten.
Foute boel.
Naar de dokter die mij doorverwees naar de MDL specialist.
Ik heb geprotesteerd. Niks verwijzing. SPOED verwijzing, zei ik..
Gelukkig begreep mijn dokter dat en na 3dagen was ik in Rijnstate.

Toen ging het snel, slokdarmkanker. Een week wachten of er uitzaaiingen zouden zijn. De ergste week van je leven, want met uitzaaiingen ben je uitbehandeld en is er geen leven meer.

Behandelbaar: chemo en bestralingen. Bij dit soort behandelingen word je niet kaal, maar het haar “kan wat dunner worden”……Dan ga je geen pruik bestellen.

Een tiental dagen voor de operatie was mijn haar niet ”wat” dunner geworden, er was bijna niets van over. Laat nu Esther net in die periode met “”Hair4Her”” zijn gestart. Ik las erover in de krant en vroeg of ik mocht komen.

Ze had al 10 pruikjes……Wat een Start-up! Kijk eens wat ze nu heeft. 
Ik heb ze allemaal mogen passen, we hebben wat afgelachen ondanks de ellende. Eén pruik was meteen een schot in de roos. Die mocht ik meenemen, in bruikleen.

Voor mijn operatie heb ik de pruik veelvuldig gedragen, ik nam toch her en der onbewust al een beetje afscheid en wilde er nog fatsoenlijk uitzien. Niemand heeft ooit gezien dat ik een pruik op had, zo goed was hij. Zo fijn.
Wel zweten af en toe, en kriebel…Jeuk….ik droom er nog van.

Trots was ik na de operatie en het herstel dat ik de pruik weer kon inleveren.

Ik was Esther’s eerste client, we hebben een vertrouwensband opgebouwd, gelukkig heb ik haar met raad daad en de portemonnee kunnen ondersteunen in haar fantastische werk. Ik heb ook menig haarwerk voor haar mogen verzamelen.

Ze verdient een Arnhems meisje, maar ook een Koninklijke onderscheiding voor haar immense inzet voor vrouwen in een situatie waarin deze hun haar (deels) verliezen, maar ook in een situatie waar hun vrouwelijkheid in het geding is.

De ondersteuning van Hair4Her is van onschatbare waarde.
Succes met al je werk.

xxxAnnette

Eén gedachte over “Het verhaal van Annette”

  1. Wat een prachtig verhaal en wat goed dat je toen bij Esther terecht gekomen bent. Ze heeft een hart van goud en zal iedereen met evenveel liefde en respect behandelen. Respect voor je openheid en je verhaal!

Reacties zijn gesloten.