Het verhaal van Carla

Mijn verhaal hoe Hair4Her er voor zorgde en met name Esther, dat ik me  weer terug mooi, gelukkig en volledig voelde als een nieuw mens.

Helaas ging hier een slechte tijd aan vooraf. Een tijd van onverklaarbare haaruitval en dit al jaren, maar het laatste jaar extreem. Een mooie bos haar werd nog maar dunne pieken.

Jaren lang biotin geslikt op advies van de specialist, wat maar niet hielp. Een second opinie van een andere specialist constateerde uiteindelijk,
Chronische Telegene Effluvium. “Euh watte”??
In het kort.. verschillende haren groeien 3 jaar lang, dan verschrompelen deze in 3 weken, dan vallen ze in 3 maanden uit. Zo gaat dit je leven lang door. De laatste fase is dit de Telogene fase daar groeien ook weer de uitgevallen haartjes aan.

Wat doet het bij mij.
Door een onbekende stoornis die is opgetreden ergens in die 3 jaar door bv. Ernstig bloedverlies, zware operatie, trauma of een andere oorzaak, blijf ik dus hangen in die 3 maanden fase, waardoor mijn haren groeien en uitvallen groeien en weer uitvallen en ga maar door. Zo houd ik dus niets over uiteindelijk.

“Jeetje.. en nu”?
Testen hadden ze al op veel fronten gedaan. En veelal werd het op stress gegooid. Ik was blij nu toch met een oorzaak.
“Maar wat nu dokter”
“Dan maar een haarwerk of pruik en ondertussen verder zoeken” zei hij.
Zo gezegd zo gedaan.
Ik happy op zoek voor een pruik. Nou dat happy ging er snel vanaf.. Prijzen waar je ziek van wordt, niet normaal meer. Ja je krijgt netjes 436 euro terug van je eigen bijdrage. Maar voor een mooi haarwerk kun je minimaal 1500 euro bijbetalen uit eigen zak.

En dan spreek ik niet eens over een pruik.
Prijzen lopen dan echt op tot 4000 euro. Ik spreek hier dan wel over echt Europees haar. Net als ons eigen haar.
En met een bijstandsuitkering is dit dus echt niet te doen.
Mensen met een minima inkomen kunnen dit echt niet betalen! Onmogelijk!
Ook is er ook nergens een extra potje voor een haarwerk/pruik te verkrijgen.
Dus was diep teleurgesteld en verdrietig.

Via via kwam ik via mail in contact met Esther van Hair4Her. Haar mijn hele verhaal uitgelegd, dit was net voor de Kerst. We hebben wat afgemaild.
Hair4Her is eigenlijk bedoeld voor mensen met kanker en een pruik niet kunnen betalen scheef ze me, maar ze hielp me toch.. Wat ben ik haar daar dankbaar voor. Ze was echt mijn Kerstkadootje op dat moment! Toen ik na de feestdagen bij haar binnenkwam, voelde het meteen warm en vertrouwd. Ze had maar liefst 6 pruiken/haarstukken voor me klaarstaan, ik wist niet wat ik zag. Wow dacht ik nog, staan die daar voor mij? Mag ik kiezen? Dus zitten, passen en meten, de keus werd zelfs echt even moeilijk. Uiteindelijk werd de keus toch een haarstuk en geen pruik. Bij dat haarstuk voelde ik me toch comfortabeler, ook al heeft een haarstuk klemmetjes.

Maar wat voelde ik me vreemd toen ik in de spiegel keek.. “Hallo Ik ben Carla” zei ik. We moesten erom lachen. Ik was zielsgelukkig en zo compleet weer, echt weer een mooie vrouw die er nog mag zijn op haar 59ste jaar. Want welke vrouw wil niet graag mooi zijn en zich mooi voelen.
Ik was er ontroerd door, zelfs even stil van..
En dit allemaal dank zij Esther en haar geweldige goede doel.
Dank je wel Esther, dank je wel dat jij mij weer mijn volmaaktheid terug gegeven hebt. Een geluk wat niet te omschrijven is. Dank je wel uit het grond van mijn hart!

En daar ging ik naar huis, met allemaal goede info en spulletjes om mijn haarwerk goed te kunnen verzorgen.
Blij en gelukkig als een nieuw mens!
🥰

Daarom vraag ik ook aan U lieve dames, mocht u nog een pruik of haarwerk of topper, synthetisch of echt, over hebben waar u niets mee doet..
Doneer het dan alstublieft aan Esther “Hair4Her”, zodat zij kan zorgen dat deze pruiken/ haarwerken enz. een geweldig 2de leven kunnen gaan krijgen.
Zodat Esther met heel veel liefde voor wat ze doet, dagelijks heel veel dames of meisjes het geluk kan laten voelen wat ik heb mogen ervaren. En nog dagelijks ervaar!
Help haar alstublieft!
Dan helpt u er zoveel anderen mee!
Dank u wel.
🙏

Met lieve groet,
Carla