Kanker vecht vies… dat kunnen wij ook!

Team Hair4Her aan de start van de Muddy Angel Run.

2018-09-08-H4H-022We leefden er al een aantal maanden naartoe. Begin dit jaar werd “team Hair4Her” opgetuigd om deel te nemen aan de Muddy Angelrun op 8 september in Amsterdam. Wij stelden een team samen van 5 dappere Angels. Het team bestond uit Helga van Moerkerk,-Verhoeven, Kim Coordes, Plony van den Hoek, Eline van den Hoek (nee geen zusjes, maar zo voelde het wel 😉 ) en Esther Hogeweg-Hollander.

De Muddy Angel run is de nummer 1 modderloop in Europa alleen voor vrouwen op ieder fitness level. Het is een parcours van ca 6 kilometer bestaande uit veel grappige en modderige team-hindernissen. Het is naast een gezellig evenement vol lol, uitdaging en geklieder ook een platform om te doneren aan organisaties die zich inzetten tegen borstkanker, of het onderzoek hiernaar.

Van ieder verkocht ticket en merchandise artikel doneert Muddy Angel Run €1,- direct aan borstkankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek (NL) en Think-Pink (BE). Goede zaak dus!

Via de whatsappgroep leerden onze eigen angels elkaar al een beetje beter kennen en werd er hard gewerkt aan de voorbereidingen. Ook zetten zij individueel sponsoracties op om Hair4Her te ondersteunen en koppelden dit aan hun deelname aan de Muddy Angel Run.

Na maandenlange whatsapp correspondentie was het dan eindelijk zover! We mochten los op het parcours bij het circuit van Zandvoort!
Bij aankomst moesten we langs het parcours richting het startterrein om ons aan te melden en troffen wij al dappere angels aan die in een vroegere startshift waren begonnen. Drijfnat, vies van de bagger en de modder maar allemaal kneiterhard aan het bikkelen voor een mooi doel.

Het weertje werkte mee, hoe kan het ook anders, echte angels verdienen een beetje zon op zo’n dag.
De saamhorigheid was merkbaar voelbaar. Alleen maar vrouwen (ook mannen, maar die mochten vandaag assisteren met tassen bewaken en foto’s maken ) die zich klaar maakten voor de modderstrijd. Vrouwen die mee deden om puur te helpen daar waar mogelijk, voor awareness en om zoveel mogelijk een steentje bij te dragen aan mooie goede doelen.

De wetenschap dat echt iedere deelneemster individueel een verhaal met zich meedraagt waarom zij deze run loopt raakt je. Iedereen loopt voor iemand die op dit moment aan het vechten is. Of aan het vechten was… of zelf aan het vechten is of heeft gevochten en even komt laten zien wat ze kan!

Nadat wij ons hadden omgekleed gingen we richting start voor de warming up. Weer een moment van kippenvel. Want naast dat we lekker los gingen en onze sterke lijven even lekker opwarmden werden we door de organisatie toegesproken. Het verhaal van hierboven werd even benadrukt, waarom we hier waren en waarom we deze run liepen. Kippenvel en ook wel een traantje.

En na het officiële startschot viel letterlijk alle spanning van onze vleugels. Onterechte aanwezige angst en twijfel of we dit wel gingen redden lieten we achter ons en verzopen we direct in het eerste obstakel dat we tegenkwamen, een grote waterbak waar we in moesten klauteren en ook weer uit.

En hierna was het één groot feest van saamhorigheid. De afspraak die wij maakten kwamen we na.
Één voor allen, allen voor één. Niemand bleef achter. Wij hebben de hele run als een hecht team volbracht in een heerlijke tempo dat voor iedereen fijn was. Had er iemand een kontje nodig? Dan gaven we die! Handen uitreiken naar elkaar wanneer we toch wel ietwat bibberend over een stellage moesten klauteren.
2018-09-08-H4H-074We moesten klimmen, klauteren, tijgeren door dikke modderklei, elkaar dragen in autobanden, de duinen opklimmen en ook weer af, kopje onder in bijna claustrofobische obstakels.
Aanloopjes nemen om vervolgens op een opblaasbare mat zo een meertje in te duikelen, emmers modder en water over elkaar heen gooien. Grappen als “als je haar maar goed zit” gingen over en weer en onderweg werden ook weer verhalen gedeeld. We genoten van alles. Van elkaar, van de omgeving, van de uitgedoste mede-angels met grappige en soms ontroerende outfits, van het parcours, van het feit dat we dit gewoon maar even deden samen, dat we dit met al die honderden (duizenden misschien?) vrouwen aan het doen waren, dat we dit gewoon kunnen en mogen doen….

Langs het parcours werden wij natuurlijk aangemoedigd door onze achterban en dit sterkte ons en we gaven niet op! Hand in hand zijn we over de finish gekomen. Trotser dan trots. En we konden merken dat de organisatie in handen was van vrouwen. Want hey, banaantjes en water zijn na een wedstrijd altijd een goede zaak. Maar wanneer je daarnaast chocolade zet snap je het pas echt!

Moe en voldaan zijn we richting de douche en omkleedruimte gelopen. Dat klinkt chique maar daar was niets fancy’s aan. We mochten ons afspoelen met heerlijke koude waterslangen! Net als de modder, goed voor onze huidjes zullen we maar zeggen. Lekker camping style optutten.

Maar ook hier weer een overweldigend gevoel van girlpower en saamhorigheid. Al die sterke vrouwenlijven. Bij sommigen zichtbaar dat er ooit eerder een andere strijd dan een modderstrijd gestreden is. We did it! We spoelen de modder van onze vleugels en maken ze weer netjes en gereed voor volgend jaar!2018-09-08-H4H-104

Het is de angels van team Hair4Her gelukt om samen ruim €1025,- bij elkaar te krijgen en de teller loopt nog, warme toezeggingen volgen namelijk ook nog en wij zijn hier enorm dankbaar voor.

 

Bekijk ook de foto's van Coen